Een foamroller gebruiken? Zo doe je dat.

Zo masseer je jezelf met een foamroller
Je hebt ze vast wel eens gezien, de vaak fel of zwartgekleurde rollers in de hoek van je sportschool. Deze rollers gemaakt van schuim, worden foamrollers, of ook wel schuimrollers genoemd. Een foamroller is een ideaal hulpmiddel voor thuis of in de sportschool, dat niet te veel ruimte inneemt en veel voordelen biedt als je hem goed gebruikt. Fysiotherpeuten, sporters en met name mensen die aan pilates doen kennen de techniek van het foamrollen al jaren. De foamroller is namelijk ontstaan als een herstelinstrument, gericht op spierherstel dat nodig is na een blessure of trauma in de spieren.

Wat is een foamroller?
Vroeger was foamrolling een onbekende, mysterieuze techniek waar alleen professionele sporters of therapeuten zich aan durfden te wagen. Inmiddels is het een populaire, veelgebruikte methode voor iedereen die zich met fitness bezighoudt. Een foamroller is vandaag de dag dan ook makkelijk te verkrijgen en betaalbaar.

Bovendien is er steeds meer informatie over de werking van de techniek te vinden, waardoor het voor een groot scala aan trainingsmethoden gebruikt kan worden. Elke sporter kan de voordelen van de foamroller tegenwoordig ervaren. Maar hoe werkt een foamroller precies? En is een foamroller goed voor je? In dit artikel vertellen wij je er alles over.

RELATED POST

Maximale gezondheid en fitheid in Amsterdam

Een fysiotherapeut in Amsterdam kan een waardevolle partner zijn in het bereiken van een optimaal lichamelijk welzijn. Of je nu…

Personal training Amsterdam; sporten voor je gezondheid

Personal training Amsterdam is een manier om je gezondheid te verbeteren en fit te blijven. Met de juiste begeleiding, het…

Handige tips om te beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen? Wij geven je 4 tips. De cijfers liegen er niet om: een kwart van de Nederlanders is…

Binnen of buiten sporten: wat kies jij?

Wat is beter: binnen of buiten sporten? Of je nu kiest voor binnen of buiten sporten: het is allebei goed…