Binnen of buiten sporten: wat kies jij?

Wat is beter: binnen of buiten sporten?
Of je nu kiest voor binnen of buiten sporten: het is allebei goed voor je gezondheid. Er zijn veel sportscholen die groepslessen aanbieden in de buitenlucht. Sporten in de buitenlucht heeft namelijk een paar extra voordelen, vanwege de frisse lucht en het zonlicht is het extra goed voor je mentale gesteldheid. Binnensporten is daarentegen weer wat comfortabeler, helemaal wanneer het herfst of winter is. In dit artikel geven wij je een paar voordelen van zowel binnen, als buitensporten.

Positieve emoties
Er is nog meer onderzoek nodig naar de positieve gevolgen van sporten in een natuurlijke omgeving, maar de huidige studies laten zien dat mensen die buiten sporten positievere emoties ervaren dan mensen die binnen bewegen. Hierdoor voelt deze groep sporters zich na afloop van een training nog energieker en plezieriger. Mensen die sporten in de sportschool kunnen na afloop meer last hebben van spanning en boosheid. Het is evolutionair bepaald dat mensen positief reageren op een groene omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om op de fiets van en naar de sportschool te gaan. Zo doe je jouw warming-up en cooling-down in de buitenlucht en train je lekker met gewichten in de gym. Andersom kan het natuurlijk ook, dat je de auto pakt naar een natuurgebied om daar te gaan hardlopen. Met de goedkoopste autoverzekering blijft er meer budget over voor jouw hobby’s.

RELATED POST

Maximale gezondheid en fitheid in Amsterdam

Een fysiotherapeut in Amsterdam kan een waardevolle partner zijn in het bereiken van een optimaal lichamelijk welzijn. Of je nu…

Personal training Amsterdam; sporten voor je gezondheid

Personal training Amsterdam is een manier om je gezondheid te verbeteren en fit te blijven. Met de juiste begeleiding, het…

Handige tips om te beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen? Wij geven je 4 tips. De cijfers liegen er niet om: een kwart van de Nederlanders is…

Een foamroller gebruiken? Zo doe je dat.

Zo masseer je jezelf met een foamroller Je hebt ze vast wel eens gezien, de vaak fel of zwartgekleurde rollers…